dinsdag 16 januari 2018

Shownieuws binnenkort ook in het weekeinde

Donderdag viert het SBS 6-programma Shownieuws haar koperen jubileum: 12,5 jaar geleden, op 10 maart 2003, was de eerste aflevering van het grootste entertainmentprogramma van Nederland. Vanaf 17 oktober is Shownieuws ook op zaterdag en zondag te zien.

René Oosterman, channel manager SBS 6: “Binnenkort start Shownieuws met uitzendingen in het weekeinde. We willen de kijker niet alleen doordeweeks, maar 24/7 het allerlaatste entertainmentnieuws bieden. Daar past een website met het allerlaatste nieuws, een actieve social media strategie en ook uitzendingen in het weekend bij. Als er iets gebeurt in showbizzland zie je dat als eerste bij ons op SBS 6.”

Op zaterdag en zondag zal Shownieuws om 22.50 uur te zien zijn. Shownieuws groeide na 2003 uit tot het grootste entertainmentprogramma van Nederland met verschillende edities per avond en spraakmakende primeurs. Memorabele momenten waren de uitzending waarin Gerda Smit een boekje opendeed over Yolanthe Cabau, de live registratie van het huwelijk van Rafael van der Vaart en Sylvie Meis, het huwelijksschandaal rondom David Beckham en Rebecca Loos en meer recent de Toyboy-affaire met Onno Hoes.

De meest bekeken aflevering van Shownieuws trok op 21 november 2005 1,8 miljoen kijkers. Ook recent scoort Shownieuws goed: over de maanden juli en augustus trok de late editie gemiddeld 1 miljoen kijkers, met een marktaandeel van 17,3% in de doelgroep 20-54 jaar. Shownieuws is elke werkdag om 18.15 en 22.50 uur op SBS 6 te zien. Vanaf 17 oktober ook op zaterdag en zondag om 22.50 uur.

Bron: SBS Broadcasting/Broadcast Magazine

Bericht delen