dinsdag 16 januari 2018

SHO, NPO, RTL en SBS in actie voor Filipijnen

Stichting Samenwerkende Hulporganisaties (SHO), de Nederlandse Publieke Omroep (NPO), RTL en SBS 6 organiseren maandag 18 november een nationale actie voor de ramp op de Filipijnen.

Op Giro 555 kunnen mensen in Nederland geld storten voor noodhulp in het rampgebied. Gedurende de dag besteden publieke en commerciële radio- en tv-zenders aandacht aan de ramp. Meer informatie over de invulling van de programmering wordt nader bekend gemaakt.

Het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid is op maandag 18 november ingericht als actiecentrum met een belteam van 6.00 uur tot middernacht waar mensen geld en cheques kunnen inleveren.

Maandag 11 november stelden de samenwerkende Hulporganisaties Giro 555 open om geld in te zamelen voor de slachtoffers in de Filipijnen. Miljoenen Filipijnen zijn slachtoffer van de verwoestende tyfoon Haiyan. Dit is één van de grootste catastrofes die de wereld ooit heeft gezien. Complete dorpen zijn van de kaart geveegd en er zijn duizenden dodelijke slachtoffers. Daarom is het van levensbelang dat we nu helpen. Mensen in het rampgebied hebben dringend behoefte aan schoon drinkwater, voedsel, onderdak en medicijnen.

“Het is geweldig dat de omroepen de inzameling van Giro 555 voor de slachtoffers van de Filipijnen mogelijk willen maken door een nationale actie op radio en tv te organiseren. We merken dat Nederlanders graag hun betrokkenheid met de slachtoffers laten zien en dat maken de omroepen op deze manier mogelijk”, aldus Henri van Eeghen, actievoorzitter van de SHO.

Bron: NPO

Bericht delen