dinsdag 16 januari 2018

Sesamstraat verdwijnt van NPO 1

Sesamstraat zal, als onderdeel van het kinderblok, vanaf 1 januari 2016 verdwijnen van NPO 1 en verhuizen naar het themakanaal NPO Zappelin Xtra. Dat heeft Suzanne Kunzeler, netmanager NPO 3/NPO Zapp, bevestigd aan Spreekbuis.nl.

Het verdwijnen van Sesamstraat, het kinderprogramma dat sinds 4 januari 1976 op televisie is te zien, heeft te maken met het verhuizen van het programma Tijd voor Max naar het 5 uur tijdslot van 17.00 – 18.00 uur.

In een reactie zegt Kunzeler dat Sesamstraat vanaf 1 januari te zien zal zijn op het themakanaal NPO Zappelin Xtra, dat in het basispakket zit. “Sesamstraat is ook te zien via de Zapp app, die inmiddels meer dan 700.000 keer is gedownload”, aldus Kunzeler.

Sesamstraat blijft bovendien rond 14.00 uur te zien op NPO 3/NPO Zapp. Het aantal kijkers op dat tijdstip is echter beperkt. Donderdag 5 november bijvoorbeeld 17.000, terwijl het aantal kijkers op NPO 1 uitkwam op 112.000.

Jan Slagter van Omroep MAX reageert als volgt in De Telegraaf: “Ons is voorgesteld dat Tijd voor MAX van NPO 2 naar NPO 1 gaat en dat heeft consequenties. Dat is niet mijn schuld, de NPO heeft besloten om het naar een digitaal themakanaal te zetten. Goed, er is veel gezeuld met Sesamstraat, ik begrijp dat mensen daar nu weer iets van vinden. Ik vind het ook jammer; kennelijk is er op NPO 1 geen plek. Maar als je kinderen aan de publieke omroep wilt laten wennen, zou ik ze niet naar de digitale kanalen sturen.”

Bron: Spreekbuis/Broadcast Magazine

Bericht delen