dinsdag 16 januari 2018

SES: Satellietontvangst belangrijkste tv-ontvangstmedium

Satellietbedrijf SESmaakte dinsdag in Londen de resultaten bekend van de jaarlijkse Satellite Monitor. De cijfers komen voort uit representatief onderzoek in 35 Europese en Noord-Afrikaanse landen, waarbij 62.000 huishoudens door TNS Infratest (Duitsland) werden geinterviewd. De nieuwste cijfers tonen aan dat (in Europa) satellietontvangst het belangrijkste medium is voor televisie-ontvangst. Bovendien blijkt dat de groei van de satellietmarkt ten koste is gegaan van het bereik van kabel- en terrestrische ontvangst.

Ongeveer 84 miljoen Europese huishoudens ontvangen televisie en radio direct via satelliet, dit is een toename van 22 procent ten opzichte van de afgelopen vier jaar. In diezelfde periode verloor kabel 2 miljoen huishoudens en terrestrische TV bijna 16 miljoen huishoudens. IPTV groeide naar een bereik van ongeveer 16 miljoen huishoudens in Europa.

In Nederland neemt de satellietontvangst hand over hand toe, dat geldt eveneens voor het aandeel van satellietontvangst in ‘secundaire’ huishoudens – vakantiehuis, camping, plezierjacht. Het grote HDTV-aanbod is hier zeker deels verantwoordelijkvoor, met een toenemend aanbod van gratis te ontvangen HD-zenders. Specifieke cijfers van de Nederlandse markt worden binnenkort bekendgemaakt.

Bron: SES ASTRA

Bericht delen