dinsdag 16 januari 2018

Seks en drugs in Spuiten en Slikken

Sophie Hilbrand, Filemon Wesselink, Nicolette Kluijver en Zarayda Groenhart gaan de grens over, op zoek naar opmerkelijke verhalen over seks en drugs. De vier BNN-presentatoren reizen van China tot Florida en van Thailand tot Mauritanië om hier confronterende reportages over te maken.

Hoe gaat men in andere culturen om met seks en drugs en wat zegt dat over een land? Een nieuw seizoen Spuiten en Slikken Op Reis is vanaf zondag 24 juli om 22.15 uur te zien bij BNN op Nederland 3.

In de eerste aflevering ontdekt Nicolette de keerzijde van party-eiland Curaçao. Locals zorgen ervoor dat de feestvierende vakantiegangers aan hun drugs kunnen komen, en dat heeft grote consequenties voor hun leven. Voor sommige bewoners is de toekomst zo uitzichtloos dat drugssmokkel de enige optie lijkt te zijn. Bij de douane ziet Nicolette hoe een jongen wordt gepakt die twee kilo bolletjes heeft geslikt.

Filemon verdiept zich in de enorme gayporn-industrie in Praag, waar veel heteromannen werken om snel aan geld te komen. Filemon: “Het is ongelooflijk om te ervaren hoe anders de seksuele moraal is op een uurtje vliegen bij ons vandaan. Ik dacht dat we in Nederland vrijzinnig met seks omgaan, maar Tsjechië slaat echt alles.”

Bron: BNN

Bericht delen