woensdag 17 januari 2018

Second Love-reclame alleen nog ’s avonds

Datingsite Second Love zendt overdag geen reclame meer uit op radio en televisie, schrijft staatssecretaris Dekker in een brief aan de Tweede Kamer. Hij zegt dat hij waardering heeft voor de ‘maatschappelijke verantwoordelijkheid die zowel Ster als de Second Love-exploitant hebben genomen’.

Voortaan worden alle spotjes van Second Love door Ster uitgezonden na 21.00 uur, op tijdstippen dat in ieder geval de jongere kijkers en luisteraars niet meer televisie kijken of radio luisteren. Dat gebeurde mede na druk vanuit de politiek, schrijft Dekker.

De SGP wilde de reclames laten verbieden. De partij wil niet dat het publieke bestel gefinancierd wordt met spotjes die aanzetten tot overspel. Second Love richt zich op mensen die al een relatie hebben, maar daarnaast nog een andere partner zoeken. Het daten via de site gebeurt vaak stiekem. De partij wil al helemaal niet dat kinderen daarmee geconfronteerd worden.

Dekker heeft onderzocht of de reclame voor Second Love aan de eisen voldeed. Hij kwam tot de conclusie dat Ster de spots gewoon mocht uitzenden, ook overdag, omdat de reclame-uitingen voldeden aan alle regels, inclusief de Kinder- en Jeugdreclame Code.

Bron: NOS/Broadcast Magazine

Bericht delen