Scrooge Live keert terug in Dordrecht
vrijdag 30 september 2022

Scrooge Live keert terug in Dordrecht

De traditie zet zich voort: in december hult Dordrecht zich voor de tweede keer in kerstsfeer voor Scrooge Live, de livevertolking naar A Christmas Carol van Charles Dickens. Het televisiespektakel vol humor en zang is de aftrap van de kerstperiode.

Ook deze editie wordt aandacht gevraagd voor kinderarmoede in Nederland. In samenwerking met Nationaal Fonds Kinderhulp wil MAX zoveel mogelijk geld ophalen om kinderen in armoede letterlijk en figuurlijk warmte te geven. Scrooge Live is zondagavond 11 december rond 20.30 uur te zien bij MAX op NPO 1.

Het verhaal van Scrooge Live is gebaseerd op het welbekende Engelse kerstverhaal dat draait om de enorm gierige Ebenezer Scrooge, een bankier die enkel om geld geeft. Zijn enige werknemer, Bob Cratchit, werkt onder barre omstandigheden. De overleden compagnon van Scrooge probeert hem vanuit de geesteswereld tot inkeer te brengen, maar dat gaat niet zonder slag of stoot.

Het is een verhaal over tegenstellingen tussen arm en rijk, over vriendschap, liefde en familie. Door een sterrencast wordt Scrooge naar een bijzonder live en hedendaags televisiespektakel vertaald. Een muzikale speelfilm met een eigentijdse twist vol nieuwe arrangementen van passende kerstnummers en internationale hits. Wie in de huid van de knorrepotterige vrek kruipt en wie de andere rollen invullen, wordt binnenkort bekendgemaakt.

David Grifhorst, regisseur van Scrooge Live: “We zijn al sinds de zomer bezig om weer een versie van Scrooge Live voor te bereiden. Er is voor een regisseur niets leuker dan een liveshow en speelfilm te laten versmelten tot een unieke beleving voor de kijker thuis. We leggen de lat steeds iets hoger, waardoor het ook technisch zeer complex is. Maar dat maakt het voor ons als team juist één van de tofste spektakels om te mogen maken!”

Jan Slagter, directeur Omroep MAX: “Ik verheug me enorm op de nieuwe editie van Scrooge Live. Binnenkort presenteren we de nieuwe cast. Van de eerdere uitzendingen in Dordrecht en Leeuwarden heb ik ontzettend genoten. Daarmee hebben we bovendien, in samenwerking met Nationaal Fonds Kinderhulp, een groot aantal kinderen kunnen ondersteunen. Dat gaan we dit jaar hopelijk ook weer massaal doen.”

Scrooge Live wordt geproduceerd door Mediawater in samenwerking met Kinderhulp en Omroep MAX.

Bron: Omroep MAX/BM
Foto: Jasper van Bladel/Omroep MAX (2021)

Bericht delen