Scripted-reality serie De Eindmusical op NPO Zapp
maandag 12 maart 2018

Scripted-reality serie De Eindmusical op NPO Zapp

De nieuwe scripted-reality jeugdserie De Eindmusical draait om de belevenissen van een groep 8 die in een vakantiehuis samen toewerkt naar het spannende, emotionele, maar vooral swingende afscheid van acht jaar bassischool.

De klas leert elkaar hierbij nog beter kennen en krijgt te maken met onderwerpen als verliefdheid, pesten en heimwee. De leerlingen worden bijgestaan door professionals als Maurice Wijnen (musical expert), Carline Brouwer (regisseur van The Bodyguard), Patrick Martens en Rein van Duivenboden.

Brouwer begeleidt de kinderen bij het instuderen van hun afscheidsmusical. De muziek uit de musical kan bij het publiek bekend voorkomen, want de liedjes zijn Junior Songfestival-hits die in een nieuw jasje zijn gestoken. Een aantal populaire deelnemers van het Junior Songfestival is bovendien als acteur te bewonderen in De Eindmusical.

Speciaal voor deze tv-serie is de eindmusical Nederland Superstar geschreven door André Breedland (schrijver van de musicals Ciske de Rat en Petticoat). De musical kan door iedere bassischool in Nederland opgevoerd worden.

AVROTROS heeft hierbij in aanvulling op de tv-serie een online musicalplatform ontwikkeld met vele tips & tricks voor leerlingen én docenten. De musical uit de serie is ook te vinden op zapp.nl/eindmusical en biedt groep acht-leerlingen een kans om een musical die speciaal voor televisie geschreven is, ook zelf te spelen.

De Eindmusical is vanaf zaterdag 7 april wekelijks om 17.40 uur te zien bij AVROTROS op NPO Zapp.

Bron: AVROTROS/BM

Bericht delen