ScriptAcademy verzorgt vijfdaagse scenarioworkshop
maandag 6 september 2021

ScriptAcademy verzorgt vijfdaagse scenarioworkshop

ScriptAcademy verzorgt van 13 tot en met 17 september een workshop scenarioschrijven tijdens Film by the Sea, dat van 10 tot en met 19 september plaatsvindt in CineCity in Vlissingen.

Tijdens de vijfdaagse workshop schrijven deelnemers scenes met behulp van goed toepasbare technieken en theorieën. ScriptAcademy is een begrip in de wereld van het scenarioschrijven en leidt al bijna twintig jaar succesvolle scenaristen op.

Head of Studies van ScriptAcademy Paul Bertram en Gouden Kalf-winnaar Ger Beukenkamp (De Kroon) verzorgen de workshop waaraan ook diverse coryfeeën uit de filmindustrie meewerken. Scenarioworkshop Film by the Sea is een workshop met tien deelnemers waar de bouwstenen van een goed scenario aan bod komen. Filmmaker Martin Koolhoven opent de workshop met een lezing waarna Paul Bertram en Ger Beukenkamp verschillende schrijftechnieken zullen bijbrengen.

Zo wordt er aandacht besteed aan de structuur en personages in een scenario en vooral aan scènes schrijven. In de laatste twee dagen van de workshop presenteert Het Schrijfpaleis die scènes. Regisseur Ineke Houtman (Dokter Deen, De Ontsnapping) en acteurs Leny Breederveld (De Luizenmoeder, Nieuwe Buren), Victor Löw (Antonia, Karakter), Cyriel Guds (Macho, Undercover) en Nadja Hüpscher (Simon, Ja, ik wil!) spelen dit werk in uitvoering. Samen met de nieuwe scenarist gaat dit team het professionele gesprek aan.

De drie beste scenaristen krijgen de kans om in een speciaal programma met hulp en coaching hun werk door te ontwikkelen tot een film. Deze film zal dan in een toekomstige editie van Film by the Sea worden vertoond. Publiek is van harte welkom bij deze speciale editie van Het Schrijfpaleis (vrijdag 17 september, 14.00 uur).

Hoofddocent Paul Bertram: “Als docent bij ScriptAcademy leid ik al jaren studenten op tot professioneel scriptschrijver. Het is dan ook een eer om bezoekers van Film by the Sea kennis te laten maken met ons mooie vak. Ik ga de uitdaging graag aan om via de workshop de bezoekers te inspireren en enthousiasmeren over het vak scenarioschrijven. Wellicht zitten er deelnemers tussen die wakker gekust worden door de maakbaarheid van het verhalen vertellen.”

Bron: ScriptAcademy/BM

Bericht delen