Scoop Network breidt uit naar Afrika met Kwesé TV
zaterdag 14 juli 2018

Scoop Network breidt uit naar Afrika met Kwesé TV

Afrika’s nieuwste entertainmentkanaal Scoop Network Africa zal op 26 juli starten op het pan-Afrikaanse satelliet tv-netwerk Kwesé TV. Het is een project van het Nederlandse productiebedrijf FCCE.

Scoop Network’s programmaschema zal bestaan ​​uit een mix van lichte entertainmentprogramma’s met film, muziek, mode en nieuws over beroemdheden.

Voor een echt pan-Afrikaans gevoel zal het kanaal volledig worden gelokaliseerd met Afrikaanse voice overs, een dagelijks lokaal geproduceerde entertainmentnieuwsshow en andere lokale producties. Scoop Network brengt exclusieve op maat gemaakte content, geproduceerd door een speciaal redactieteam van het Nederlandse productiebedrijf FCCE in Nairobi.

“Het is de eerste volledig gelokaliseerde feed van Scoop Network en we hebben er alle vertrouwen in dat het lokale publiek zal genieten van de mix van nationale en internationale content”, aldus Justus Verkerk, CEO van FCCE in Amsterdam.

“Over de hele wereld ontmoeten we kabel- en mobiele operators, die allemaal op zoek zijn naar nieuwe en kwalitatief goede content. We zijn trots om samen met Kwesé te werken als partner in 18 Afrikaanse landen. Het nieuwe redactieteam op het FCCE Nairobi-kantoor, onze eigen studiofaciliteiten, lokale crews, presentatoren en verslaggevers zullen de lokale toon garanderen.”

Scoop Network komt 26 juli beschikbaar op het betaaltelevisie-satellietplatform van Kwesé, dat actief is in een groot deel van Afrika.

Bron: FCCE/BM

Bericht delen