dinsdag 16 januari 2018

Schilderen met geluid voor De Nieuwe Wildernis

Het zal niemand zijn ontgaan: De Nieuwe Wildernis, de Nederlandse natuurfilm over de Oostvaardersplassen, is een groot (bioscoop)succes. De VARA zendt deze maand een speciaal televisiedrieluik uit naar aanleiding van dit unieke project.

Ook Peter Oskam van Amaranthstudio in Bussum speelde een belangrijke rol bij de totstandkoming van de film. In het decembernummer van Broadcast Magazine is uitgebreid aandacht voor het ‘audiocanvas’ dat hij verzorgde en alle kunstgrepen die daarvoor werden uitgehaald. Zo ging Oskam voor het geluid van de zandbijen naar de Open Imkerdagen, waar hij in een heus imkerpak werd gehesen en onder begeleiding zijn microfoon in een bijenkast liet zakken.

Oskam: “De grootste uitdaging qua audio was om de grootsheid van het gebied te vangen. We hebben dat bereikt door een rijke atmosferentrack te maken, waarin de sync geluiden als het ware worden opgenomen. Hierdoor is een geluidsbeeld ontstaan dat overkomt als puur natuur. Je gelooft je oren en je gelooft wat je ziet.”

Alles over de technische totstandkoming van De Nieuwe Wildernis is te lezen in Broadcast Magazine 330. Nog geen abonnee? Klik hier.

Bron: Broadcast Magazine

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bericht delen