SBS6 stopt met GoedNieuws Vandaag
zaterdag 18 november 2023

SBS6 stopt met GoedNieuws Vandaag

Het SBS6-programma GoedNieuws Vandaag gaat stoppen. Talpa is tot de conclusie gekomen dat het concept van het nieuwsprogramma niet werkt. De laatste aflevering van het actualiteitenprogramma, waarin positief nieuws centraal staat, is op 22 december te zien.

‘Met het programma hebben we getracht een alternatief te bieden aan de 50 procent van de Nederlanders die het nieuws niet of minder volgt. GoedNieuws Vandaag brengt nieuws dat positief van toon en oplossingsgericht is. Door het te proberen, blijkt nu dat het alternatief in deze vorm en op dit tijdslot helaas niet werkt’, luidt het statement van Talpa.

Het programma trok vorige week gemiddeld 87.000 kijkers, inclusief uitgesteld kijken, blijkt uit cijfers van het NMO Kijkonderzoek. Hoofdredacteur Marc Veeningen zegt dat de journalistiek “moet blijven zoeken naar manieren om te voorkomen dat steeds meer mensen nieuws mijden vanwege het negatieve karakter, zoals we met GoedNieuws Vandaag hebben geprobeerd”.

“Naast het aandacht geven aan maatschappelijke problemen blijft het belangrijk de oplossingen voor die problemen te belichten én te laten zien wat er wél goed gaat”, aldus Veeningen. Hij wil dat dat blijven doen met het programma Hart van Nederland, waar hij ook hoofdredacteur van is.

De eerste aflevering van GoedNieuws Vandaag was op 2 oktober dit jaar te zien. Na 22 december zijn de spelshows Lingo en 50/50 te zien op het tijdstip van het actualiteitenprogramma.

Bron: Nu.nl/BM
Foto: William Rutten/Talpa

Bericht delen