dinsdag 20 februari 2018

SBS6 staakt Dokter Tinus

Dokter Tinus keert niet meer terug op de buis. SBS6 heeft vanwege dalende kijkcijfers besloten te stoppen met de komische dramaserie waarin Thom Hoffman de hoofdrol speelt. Dat meldt het AD.

Afgelopen najaar was het laatste seizoen van Dokter Tinus, een Nederlandse remake van de oorspronkelijk Britse serie Doc Martin, te zien. De serie gaat over een vaatchirurg (Hoffman) die zijn baan opgeeft vanwege een bloedfobie. Hij wijkt uit naar het dorp Wourkem om zich daar te vestigen als de enige praktiserende huisarts. Dokter Tinus bezorgde SBS6 wekelijks ruim een miljoen kijkers.

“Bij programma’s waarvan de resultaten teruglopen, maken we de afweging om te stoppen”, laat een woordvoerder van de zender weten. “Na zes seizoenen van Dokter Tinus constateren wij een daling in cijfers. Het marktaandeel van het laatste seizoen in de doelgroep 20-54 jaar, waar SBS6 zich op richt, is 25 procent lager ten opzichte van het gemiddelde van de voorgaande seizoenen.”

FremantleMedia Netherlands is eigenaar van televisieproducent Blue Circle en het dramaproductiebedrijf Fiction Valley. Fiction Valley is de producent van Dokter Tinus. De producent gaat ongetwijfeld proberen de serie bij een andere omroep onder te brengen. Alternatief zou een speelfilm kunnen zijn.

Thom Hoffman laat weten het besluit van SBS6 te betreuren, vooral omdat het verhaal nog niet af is. “Ik zal alles in het werk stellen om het goed af te maken. Er zijn andere mogelijkheden om dat te doen. Dat verdienen al die kijkers.”

Bron: AD/BM

Bericht delen