dinsdag 16 januari 2018

SBS6 komt met Nederlandse Spitting Image

SBS6 gaat volgend jaar een Nederlandse versie uitzenden van het befaamde BBC-programma Spitting Image. De poppenshow is bedacht en ontwikkeld door zanger en presentator Jeroen van der Boom. Hij zal een groot deel van de stemmen zelf inspreken. Het originele Spitting Image werd in de jaren tachtig uitgezonden door de VPRO.

De Nederlandse titel wordt Nou heb je de poppen aan het dansen. In de nieuwe versie komen onder meer poppen voor van Gerard Joling, Matthijs van Nieuwkerk en Eva Jinek. Er zijn inmiddels 22 poppen gemaakt, als de serie begint moeten dat er 35 zijn. De poppen blikken wekelijks terug op nieuws en roddels van de afgelopen week. In de oorspronkelijke serie speelden onder meer de poppen van Margaret Thatcher, Ronald Reagan en koningin Elisabeth een prominente rol. Er is al eerder geprobeerd een Nederlandse versie van Spitting Image te maken, onder meer door de AVRO en door Van Kooten en De Bie. Die pogingen mislukten.

SBS6 maakte de plannen bekend tijdens de presentatie van de nieuwe programmering. Daar bleek ook Nick en Simon programma’s gaan maken voor de zender, onder meer een tweede seizoen van Lekker Nederlands, samen met Jeroen van Koningsbrugge en Dennis van de Ven. Ook Arie Boomsma gaat bij SBS aan de slag. Hij gaat onder andere een survivalprogramma maken voor vrouwenzender Net5.

Bron: SBS/Broadcast Magazine

Bericht delen