SBS6 kleurt oranje deze zomer
donderdag 23 mei 2024

SBS6 kleurt oranje deze zomer

Met het Europees kampioenschap voetbal en de Olympische Spelen in het vooruitzicht, slaat de Oranjegekte straks in Nederland weer toe. SBS6 blijft niet achter. Deze zomer komt de zender met de talkshows De Oranjezomer en Vandaag Inside Oranje, de uitzwaaishow Wij Houden van Oranje, de spelshow Vandaag Inside Oranje Quiz en de realityreeks EK Koorts.

De Oranjezomer is al terug op SBS6. Ook dit seizoen neemt Hélène Hendriks ons mee in de wereld van sport en actualiteiten. Eerst leeft ze vanaf de KNVB Campus in Zeist met haar gasten en kijkers toe naar het EK in Duitsland. Later deze zomer bespreekt ze elke werkdag de Olympische Spelen vanuit het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Hélène verwelkomt onder anderen Rutger Castricum, Jack van Gelder en Lilian Marijnissen als weekgasten, terwijl de gezellige aanschuifbar weer klaarstaat voor meer bekende gezichten.

Hélène Hendriks presenteert ook Wij Houden van Oranje, samen met Noa Vahle. In deze show zwaait SBS6 met voetbalminnend Nederland het Nederlands elftal uit, in het bijzijn van de selectie van bondscoach Ronald Koeman. Spelers en trainers blikken vooruit op een prachtig toernooi en geven antwoord op vragen van het Nederlandse publiek. In een ontspannen setting horen we van spelers wat hun verwachtingen zijn voor het EK en komen we meer over ze te weten dan we zien op het veld.

Wilfred Genee gaat in het nieuwe SBS6-programma Vandaag Inside Oranje Quiz op zoek naar de allergrootste Vandaag Inside-kenner van Nederland. Elke dag staan drie nieuwe kandidaten voor de uitdaging om in verschillende vragenrondes zoveel mogelijk punten te scoren met als doel: het bereiken van de grote finale op zondag 14 juli. De winnaar gaat naar huis met een opvallende en typische Vandaag Inside-prijs. Deze spelshow zit vol met humor, verrassende vragen en klassieke fragmenten, met tijdens dit EK natuurlijk een speciale focus op Oranje.

Een EK is niet compleet zonder de meest besproken talkshow van Nederland. In Vandaag Inside Oranje geven Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp elke dag hun kijk op het nieuws en het EK. Met wisselende gasten bespreekt het trio de voortgang van het Nederlands elftal op het EK en de actuele zaken die Nederland die dag bezighouden.

In de nieuwe SBS6-realityreeks EK Koorts volgen we de prestaties van het Nederlands Elftal door de ogen van de meest fanatieke Oranjefans. Hoe leven ze toe naar de wedstrijden? Hoe beleven ze alle hoogte- en dieptepunten vanaf hun eigen bank? En hoe gaat het er aan toe bij de tegenstanders? In elke aflevering volgen we drie vaste Nederlandse gezelschappen en een steeds wisselend buitenlands gezin, dat juist fan is van de tegenstander van Oranje. EK Koorts wordt daags na de wedstrijden van Oranje uitgezonden op SBS6, zolang het Nederlands Elftal in het toernooi zit.

Uitzendingen:
De Oranjezomer: van maandag 20 mei tot en met donderdag 13 juni en van maandag 15 juli tot en met vrijdag 16 augustus elke werkdag om 21.30 uur op SBS6.

Wij Houden van Oranje: zaterdag 8 juni om 20.00 uur op SBS6.

Vandaag Inside Oranje Quiz: dagelijks van vrijdag 14 juni tot en met zondag 14 juli. Op zondag tot en met vrijdag om 20.30 uur en op zaterdag om 20.00 uur op SBS6. Er is geen uitzending op de dagen dat het programma EK Koorts te zien is.

Vandaag Inside Oranje: van vrijdag 14 juni tot en met zondag 14 juli elke dag om 22.55 uur op SBS6.

EK Koorts: maandag 17 juni om 20.30 uur, zaterdag 22 juni om 20.00 uur, woensdag 26 juni om 20.30 uur en daags na elke eventuele volgende wedstrijd van Oranje op SBS6.

Bron: Talpa Network/BM

Bericht delen