woensdag 17 januari 2018

SBS6 brengt reportagereeks over Frank Masmeijer

Twintig jaar geleden was hij de meest gevierde showmaster van de Nederlandse televisie, nu hangt hem een langdurige gevangenisstraf voor cocaïnesmokkel boven het hoofd. In de reportagereeks Frank en vrij! wordt Frank Masmeijer gevolgd.

In elke aflevering stelt een onderzoeksjournalist de essentiële vragen aan betrokkenen, zodat een objectief beeld van de situatie kan worden weergegeven. Naast de gesprekken met Masmeijer zelf, is het tv-programma aanwezig in de rechtbank en komen zijn advocaten aan het woord: mr. Geert-Jan Knoops uit Nederland en mr. Carl Slabbaert uit België. Frank en vrij! is dit najaar te zien bij SBS6.

Masmeijer maakte in 1985 na een screentest zijn tv-debuut als presentator bij de NCRV. Hij startte met het spelletjesprogramma de Helemaal alleen in je eentje show en presenteerde grote shows zoals de Holidayshow. Als NCRV-coryfee presenteerde hij Drempels Weg, een grote actie voor lichamelijk gehandicapten en een showprogramma rond SOS-Kinderdorpen. In 1994 kwam er abrupt een eind aan zijn carrière bij de NCRV.

Na een kort avontuur in Duitsland keert Masmeijer tv en Nederland de rug toe. Hij vestigt zich in België, waar zijn vrouw vandaan komt, gaat in zaken en schopt het tot horecatycoon. Dan raakt hij financieel in de problemen na ruzie met zijn zakenpartner. Zijn zaken gaan failliet en veel mensen vragen zich af waar hij met zijn gezin van leeft.

Begin oktober 2014 wordt Frank Masmeijer in de echtelijke woning in Antwerpen door acht agenten van zijn bed gelicht. Hij wordt afgevoerd en verdacht van de import van ruim 400 kilo cocaïne uit Columbia, die tussen een zending bananen in een container in de haven van Antwerpen is aangetroffen.

Masmeijer verdwijnt voor acht maanden achter de tralies, eerst in de gevangenis van Antwerpen en later in Mechelen. Eind juni 2015 wordt hij na lang aandringen, vrij onverwachts, vrijgelaten. Sindsdien bereidt de presentator zich met zijn twee advocaten voor op de rechtszaak in Antwerpen, in november 2016.

Frank en vrij! wordt geproduceerd door MasMedia.

Bron: SBS Broadcasting/Broadcast Magazine

Bericht delen