dinsdag 16 januari 2018

SBS wijzigt management Net 5 en Veronica

SBS Nederland gaat het management van haar drie tv-zenders (SBS 6, Net5 en Veronica) wijzigen. SBS laat in een persbreicht weten dat de programmaleiders van Net5 en Veronica, Alphons Martens en Carter Duong, worden vervangen. Martens was sinds mei 2010 programmaleider bij Net 5, maar wist geen bevredigende resultaten te behalen. Zijn rol wordt overgenomen door Justine Huffmeijer. Zij was al betrokken bij de programmering van Net5 en haar ervaring als producent in combinatie met de inmiddels opgedane zenderkennis, maken haar voor SBS geschikt voor de uitdaging waar de zender nu voor staat.

Bij Veronica, dat wel behoorlijk scoort in marktaandelen, wordt interim programmaleider Duong opgevolgd door Mark Bruitsman, afkomstig van RTL. SBS wil op deze manier optimaal invulling geven aan de groeiambitie. SBS is nog met Martens en Duong in gesprek over hun toekomstige rol.

In mei zal Rudolf Polderman de zenderoverstijgende functie van content director innemen en de zenders van SBS mede vormgeven. Polderman wordt inhoudelijk eindverantwoordelijk voor een aantal belangrijke projecten. Hij was de afgelopen jaren hoofdredacteur van So You Think You Can Dance en The Ultimate Dance Battle, van het laatste programma is hij ook medebedenker.

Vorig jaar werd al bekend gemaakt dat Remko van Westerloo per 1 april start als directeur televisie, met Harald Oomes als adjunct. Van Westerloo gaat zelf leiding geven aan SBS 6, bijgestaan door de huidige zendermanager Remko Terlouw. Talpa en Sanoma, sinds vorig jaar de eigenaren van SBS, trekken twee jaar uit om de tegenvallende kijkcijfers van de zenders weer op te vijzelen.

Algemeen directeur SBS Georgette Schlick: “Ik ben er van overtuigd dat we met dit vernieuwde zendermanagement onze positie in het medialandschap zullen versterken. De komende jaren willen en moeten we de band met de kijker flink aanhalen en verstevigen, met nieuwe energie en nieuwe ideeën. Op elk platform, op elk moment van de dag, 365 dagen per jaar.”

Bron: SBS/Broadcast Magazine

Bericht delen