dinsdag 16 januari 2018

'SBS heeft veel beloofd, maar ook veel niet waargemaakt'

Tijdens de SBS-presentatie voor 2012 in de Gashouder op het Amsterdamse Westergasterrein verscheen de ontspannen nieuwe topvrouw Georgette Schlick op het podium met een ’toverstaf’ in haar hand, geleend van haar tweejarige dochter. “Ik kan niet toveren, maar wel zorgen dat de magie van SBS terugkomt,” sprak Schlick.

Ze erkende dat SBS – de afkorting staat onder het nieuwe bewind voor Samen Beter Sterker – “veel heeft beloofd, maar ook veel niet heeft waargemaakt. Er is gedurende het verkoopproces minimaal in het bedrijf geïnvesteerd, juist toen de concurrentie genadeloos toesloeg. Wat we nu nodig hebben, is tijd, geld en een beetje geluk. En geluk kun je wel afdwingen door de juiste keuzes te maken.” Uiteindelijk moet het leiden tot een zogeheten full concept approach, met ook grote investeringen in de digitale poot en VOD.

Verder werden enkele nieuwe programma’s bekend gemaakt. Op SBS 6: De Schat van de Oranje: bekende Nederlanders gaat op een exotische locatie op zoek naar een schat. Bonkers, een programma met de verborgen camera. De Nederlandse versie van Exotische Liefdes, Wanhopige Buren en oude bekenden Sing It (eerder op RTL 4) en Bijstand in de Liefde (Talpa/Tien en door John de Mol ook al vertoond op RTL 8). En het al aangekondige The Winner Is.

Op Net 5 komt Peking Express terug. Dat programma speelt zich dit keer af in de Filipijnen en Zuid-Korea. Op Net 5 is Ik Begin te zien. Een programma over mensen die al hun zekerheden opgeven om voor zichzelf te beginnen en hun droom als ondernemer willen waarmaken. Het programma start op 1 januari. Renate Verbaan gaat Beat The Topdesigner presenteren. Hierin gaan ontwerpers tegen elkaar strijden door wekelijks een echte designjurk na te maken. Love in the Wild gaat over tien mannen en vrouwen die in ’the wild’ het avontuur aangaan. Andere nieuwe programma’s zijn Buitenlandse Bruiloften en Welkom op mijn Bruiloft. Verder heeft NET5 een groot aantal nieuwe buitenlandse series waaronder, vanaf 26 december: Pan Am. Volgens de zender de Mad Men-serie voor vrouwen.

Veronica Goes komt terug op Veronica. De mooiste plekjes, bijzondere mensen en inspirerende ontmoetingen in alle uithoeken van de aarde. De Bob laat Veronica-presentatoren jongeren in het weekend na het uitgaan veilig naar huis brengen. Ook komt de zender met PanAmericana, een reisprogramma. De seire Crimi Clowns, met onder andere Johnny de Mol, is ook in het nieuwe jaar te zien bij Veronica.

Bron: Broadcast Magazine/Mediajournaal

Bericht delen