dinsdag 16 januari 2018

'SBS Broadcasting snelst groeiende zendergroep'

SBS Broadcasting maakt voor het eerst sinds geruime tijd enige groei door. Reden voor een positief persbericht: ‘Het marktaandeel van SBS Broadcasting, bestaande uit tv-zenders SBS 6, Net5 en Veronica, zit dit voorjaar flink in de lift. In april steeg het marktaandeel van de zendergroep al met 1,5 procent naar 21,5 procent.

Vlaggenschip SBS 6 was de snelste groeier met 10 procent (vorig jaar 7,6 procent). In de maand mei is de groep verder doorgegroeid naar 22,2 procent. Dit is het hoogste maandgemiddelde sinds september 2011 en daarmee 2,5 procent hoger dan dezelfde periode vorig jaar. Hiermee is de SBS-groep de snelste stijger van de grote commerciële zenders. Terwijl de publieke omroep een daling liet zien van -5,8 procent. SBS 6 weet kijkers aan zich te binden in de vooravond met Utopia. Met realityseries Andy&Melisa en Yolanthe wist de zender het marktaandeel op de vrijdagavond zelfs te verdubbelen. Uiteraard zorgden ook de uitzwaaiwedstrijden van het Nederlands elftal voor mooie cijfers. Net5 boekte succes met onder andere de finaleweek van MasterChef Holland, een sterke filmprogrammering en de Net5-series Dokter Hart en Grey’s Anatomy. Veronica’s Meimaand Filmmaand scoorde ook goed.’

Remko van Westerloo, Directeur TV en verantwoordelijk voor de drie televisiezenders:
“Met SBS 6 gaat het de afgelopen maanden steeds beter door programma’s als Celblok H, Sterren Springen en natuurlijk Utopia. Ook Veronica en Net5 doen het steeds beter. We kunnen met tevredenheid terugkijken op een solide voorjaar en maken ons nu op voor een volgende stap in het najaar met veel nieuwe programma’s waar we steeds enthousiaster over worden.”

Bron: SBS Broadcasting

Bericht delen