dinsdag 16 januari 2018

SBS 6 duikt onder 6 procent marktaandeel

Vrijdagavond heeft SBS 6 een marktaandeel gerealiseerd van 5,9 procent. De speelfilm I Am Legend behaalde op prime time slechts 363.000 kijkers. The Voice Kids scoorde bij RTL 4 gelijktijdig 2.538.000 kijkers en voert de Top 25 van vrijdag aan.

RTL 4 behaalde over de hele avond gemeten een marktaandeel van 27,4 procent, zo blijkt uit de cijfers van Stichting KijkOnderzoek. Nederland 1 was goed voor 17,0 procent en Nederland 2 behaalde 8,6 procent.

Het lage marktaandeel van SBS 6 lijkt structureel op vrijdagavond. Op 4 januari werd een historisch resultaat geboekt met slechts 4,7 procent. Georgette Schlick, algemeen directeur van SBS Broadcasting, verwacht niettemin “dat SBS weer een onverslaanbare partij wordt”. Dat meldde zij vorige maand in een interne nieuwjaarsgroet. “Het afgelopen jaar is voor SBS een zwaar jaar geweest, en ik verwacht dat ook 2013 pittig zal worden. De focus ligt eerst op het verbeteren van de kijkcijfers. De komende weken gaan we met veel nieuwe programma’s komen en dus breekt er een spannende tijd aan. Ook voor SBS Productions en Veronica Publishing zal het een spannend jaar worden.”

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen