dinsdag 16 januari 2018

Satellietbereik ASTRA Benelux groeit

Sallietbedrijf ASTRA maakte in een persbericht bekend dat in 2011 het satellietbereik van de ASTRA 23.5° Oost in de Benelux met bijna 20 procent is gegroeid naar 870.000 huishoudens. Negen van de tien Nederlandse huishoudens die door ASTRA bediend worden, krijgen hun signaal door via de ASTRA 23.5° Oost.

 

SES Satellite Monitors, het marktonderzoek dat jaarlijks in meer dan 35 Europese landen plaatsvindt en voor Nederland is uitgevoerd door TNS NIPO, laat zien dat de dominantie van de kabel afneemt. In 2011 liep het aantal huishoudens dat in de Benelux televisie- en radio via de kabel ontvangt, met 350.000 huishoudens terug. Alternatieve netwerken, zoals satelliet en IPTV, maken daarvan gebruik.

De groei van het bereik van ASTRA 23.5° Oost is met name te danken aan de komst van de regionale zenders en een snel toenemend aantal HD-zenders via CanalDigitaal. Met ruim 40 voor Nederland beschikbare HD-zenders is ASTRA het grootste en snelst groeiende HDTV-platform van Nederland. Het snel groeiend aantal vrij te ontvangen Duitse HD-kanalen via ASTRA blijkt voor kabelabonnees – met name in grensgebieden – steeds vaker een reden te zijn om tot satellietontvangst over te gaan.

Bill Wijdeveld, algemeen directeur ASTRA Benelux: “In de afgelopen jaren heeft ASTRA 23.5° Oost zich definitief gevestigd als belangrijkste groeipositie voor HDTV en de laatste bereikcijfers zijn daarvan een duidelijke bevestiging. Het is ook het resultaat van een uitstekende samenwerking van alle betrokken marktpartijen: regionale omroepen, CanalDigitaal,  ASTRA en niet te vergeten de satellietvakhandel.”

Bron: ASTRA

Bericht delen