woensdag 17 januari 2018

Satellietaanbieder Joyne start in augustus

De nieuwe Nederlandse satellietaanbieder Joyne is recent gestart met de testuitzendingen. Dat gebeurt op de Eutelsat 9B-satelliet op 9 graden oost. Het ziet er naar uit dat de diensten op 1 augustus van start kunnen gaan.

De lanceerdatum is echter al diverse keren uitgesteld en de website joyne.nl biedt nog nauwelijks informatie.

Joyne gaat het zenderaanbod in drie abonnementsvormen aan klanten aanbieden: het Basispakket, Basis Plus en Travel Light. Het wordt mogelijk om deze abonnementen voor de periode van één, drie, zes of twaalf maanden af te sluiten. Joyne is met het leveren van satellietdiensten voor tv-ontvangst de eerste concurrent van Canal Digitaal sinds 1996.

In het zenderpakket komen in ieder geval de kanalen van NPO, RTL, SBS Broadcasting, Discovery Networks, Fox International Channels Benelux, Viacom Networks, Muziekkiosk, VRT, de regionale publieke zenders (in een carrousel) en de erotiekzenders Secret Circle en Dusk. 

Waarschijnlijk zullen ook de drie Fox Sports Eredivisie-kanalen in het Basispakket zitten, wat opmerkelijk is. Daarvoor moet bijvoorbeeld bij Ziggo € 17,95 extra per maand voor worden betaald (bovenop het goedkoopste tv-abonnement van € 18,70), terwijl het gehele Basispakket van Joyne naar verluidt € 22,00 per maand gaat kosten bij het afsluiten van een jaarabonnement.

Ook zijn de radiozenders NPO Radio 1, NPO Radio 2, NPO 3FM, NPO Radio 4, NPO Radio 5, 100%NL, RADIONL, Radio 538, Radio Veronica en Sky Radio te ontvangen. 

De voor Joyne benodigde Conax-ontvangstmodules zijn op korte termijn beschikbaar bij gespecialiseerde winkels. De nieuwe aanbieder richt zich voor een deel op recreatief gebruik en op ontvangst van Nederlandse zenders buiten Nederland.

Bron: TotaalTV/BM

Bericht delen