dinsdag 16 januari 2018

Sascha Meijer omgekomen bij vliegramp Oekraïne

Nu de passagierslijst van vlucht MH 17 is vrijgegeven is vast komen te staan dat ook UvA-masterstudent journalistiek en media Sascha Meijer is omgekomen. Meijer was student bij de afstudeervariant research & redactie van de Faculteit der Geesteswetenschappen. Zij werkte recent aan een programma voor de EO.

Zoals meer passagiers aan boord van het vliegtuig was Sascha Meijer (1989)  – samen met haar vriend Tim Nieburg – op weg naar Indonesië voor een vakantie. “We hebben Sascha leren kennen als een warme en rustige persoonlijkheid die, op een voor haar kenmerkende manier, betrokken en gedreven was”, zegt een zwaar aangeslagen Mirjam Prenger, coördinator van de master.

“Sascha was een groot journalistiek talent, schrok niet terug voor moeilijke onderwerpen en gaf nooit op. Ze trad iedereen met openheid tegemoet en liet mensen in hun waarde. Met haar open, sociale houding en haar scherpe oog voor menselijke verhalen was zij een heel goede journalist. Ze maakte al tijdens de opleiding prachtige producties.”

Meijer werkte het afgelopen halfjaar aan een programmaserie over prostitutie en mensenhandel in Nederland, die nog uitgezonden zal worden door de EO. EO-directeur Arjan Lock: “Sascha werkte als freelancer mee aan Jojanneke in de prostitutie dat we in november hebben geprogrammeerd. De afgelopen maanden heeft ze in binnen- en buitenland met volle inzet en enthousiasme gewerkt aan het programma. Deze vreselijke ramp komt hiermee ook voor ons als Evangelische Omroep heel dichtbij en zeker voor het team waarmee ze samenwerkte aan dit programma.”

Lock vervolgt: “Ellen Danhof, eindredacteur van dit programma, heeft inmiddels alle teamleden persoonlijk gesproken en je kunt je voorstellen dat de verslagenheid heel groot is. Ik heb telefonisch gesproken met de vader van Sascha. Hij vertelde van het onbegrijpelijke verdriet van het zo plotseling moeten missen van hun dochter. Hij gaf aan het fijn te vinden dat de collega’s geïnformeerd worden en hij stelde de betrokkenheid van de collega’s waarmee Sascha het laatst heeft samengewerkt erg op prijs.”

Bron: Broadcast Magazine/UvA

Bericht delen