Sander Emmering verlaat Warner Bros.
donderdag 7 juni 2018

Sander Emmering verlaat Warner Bros.

Sander Emmering, Managing Director van Warner Bros. International Television Production Nederland, verlaat na bijna 15 jaar het bedrijf. Emmering vertrekt per 1 september dit jaar.

Dat is donderdag bekend gemaakt door Ronald Goes, Executive Vice President and Head of WBITVP.

Emmering is Managing Director sinds Warner Bros. het bedrijf Eyeworks Netherlands overnam in 2014. Hij heeft leiding over zowel de scripted als de non-scripted divisies van het bedrijf dat bekend is van programma’s als First Dates, De Gevaarlijkste Wegen van de Wereld, Het Zijn Net Mensen, Flikken en de aankomende dramaserie Pim Fortuyn.

Ronald Goes: “Ik ken Sander als een intelligente en creatieve programmamaker en het is een plezier geweest om al die jaren met hem te werken, ook al voordat Eyeworks onderdeel werd van Warner Bros. Wij zijn hem zeer dankbaar voor de bijdrage die hij heeft geleverd aan ons succes, en voor het bedrijf dat hij heeft opgebouwd. En wij wensen hem het allerbeste met zijn toekomstige uitdagingen.”

Over zijn periode bij het bedrijf zegt Emmering: “Het zijn 15 fantastische jaren geweest bij Warner Bros. en Eyeworks, maar er komt een punt dat je op zoek gaat naar een nieuwe uitdaging. En ik verlaat het bedrijf op een mooi moment, met een ‘slate’ van bekende een nieuwe programma’s en in een zeer goede staat met een team dat kan inspelen op de dynamische marktomstandigheden. Ik heb nog niet bepaald wat mijn volgende stap gaat worden. Maar de komende periode is er voldoende tijd voor om dit te gaan bepalen. En die toekomst zal zeker binnen media en televisie-industrie liggen.“

Emmering kwam bij Eyeworks als Gedelegeerd Producent in 2003, waarna hij in 2006 Managing Director van Eyeworks International waar hij verantwoordelijk was voor de creatie van internationale formats als de De Italiaanse Droom en Celebrity Splash.

Voor zijn werk bij Eyeworks was hij werkzaam als Uitvoerend Producent bij FremantleMedia, waar hij onder meer verantwoordelijk was voor de ontwikkeling en productie van RTL Boulevard voor RTL 4.

Bron: Warner Bros./BM

Bericht delen