dinsdag 16 januari 2018

Sander Dekker, machtigste man in medialand

Hij voelt zich “enigszins ongemakkelijk” bij het feit dat Broadcast Magazine hem (voor de tweede keer overigens) heeft uitgeroepen tot machtigste man in medialand. Maar geheel onterecht is die uitverkiezing niet, want met zijn plannen voor de publieke omroep heeft staatssecretaris Sander Dekker de boel in Hilversum danig opgeschud.

“We moeten dingen anders doen, meegaan met de tijd,” zegt Dekker tegen Broadcast. “En zorgen dat het bestuurlijke gedoe in Hilversum naar de achtergrond verdwijnt en dat het weer om de kern van de zaak gaat: creatieve competitie. Laat de makers maar met ideeën komen en laat de beste ideeën uitgevoerd worden.”

“Ik denk dat we best een debat kunnen voeren over wat de publieke waarden van de publieke omroep zijn,” aldus Dekker. “Ik zie ook niet waarom je van onderwijs en zorg wel de publieke waarde kunt bepalen en van televisie niet. (…) We geven de publieke omroep een scherpere opdracht mee en dat zal in het begin best even zoeken zijn. Maar ik vertrouw erop dat het uiteindelijk goed komt.”

Dekker gaat ook in op de bewering van Jan Slagter, die in Broadcast Magazine zegt dat hij uit zeer betrouwbare bron heeft vernomen dat de staatssecretaris bij zijn aantreden heeft gezegd ‘de publieke omroep een kopje kleiner te willen maken’. “Ik kan me niet herinneren dat ik dat ooit gezegd heb.”

Zou u het gezegd kunnen hebben? “Nee. Ach, Jan roept wel vaker dingen. Ik word er niet boos om en lig er ook niet wakker van.”

Het complete interview met Sander Dekker is te lezen in de februari-editie van Broadcast Magazine. Nog steeds geen abonnee? Aarzel niet, klik hier en maak gebruik van onze speciale actie!

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen