Samenwerking NEP, IFFR en MediaRing
woensdag 17 januari 2018

Samenwerking NEP, IFFR en MediaRing

NEP The Netherlands, mediatechnologiebedrijf en geregistreerd telecommunicatieprovider, sluit haar glasvezelnetwerk aan op de Glazen-Maas, het reeds bestaande glasvezelnetwerk in Rotterdam.

NEP gebruikt haar kennis en netwerk op het gebied van video, Glazen-Maas zet haar bestaande infrastructuur en systemen in en naast initiatiefnemer International Film Festival Rotterdam (IFFR) leveren vele culturele instellingen in Rotterdam (video)content. De stichting MediaRing Rotterdam ondersteunt en faciliteert het geheel. Deze uitbreiding maakt Rotterdam aantrekkelijk voor content productie en bevordert de digitale innovatie in de stad.

Glazen-Maas is de naam van een open glasvezelnetwerk in de regio Rotterdam. Momenteel wordt het netwerk gebruikt door culturele instellingen, ziekenhuizen, (hoge) scholen, (semi) overheidsinstellingen en particuliere bedrijven. Door de koppeling met landelijke datacentra is het mogelijk toegang te krijgen tot datacenters en dienstenleveranciers overal ter wereld. Het aanhaken van NEP op de ring zorgt voor een rechtstreekse verbinding met alle NEP-faciliteiten op het Media Park, wat ook organisatoren van evenementen en producenten vele mogelijkheden biedt. De Rotterdamse locaties worden gefaseerd aangesloten op de ring.

Karel van der Flier, CCO bij NEP: “Dankzij deze uitbreiding op de Glazen-Maas kunnen de aangesloten locaties gebruik maken van en terugvallen op zowel ons complete glasvezelnetwerk, als van al onze faciliteiten, inclusief onze master control room LiveCenter. Het LiveCenter beschikt over directe koppeling met de NEP Cloud regies, studio’s, regiewagens, de grote verbindingscentra en montage- en post-productieomgeving.”

Behalve razendsnelle connectiviteit met locaties en datacenters wereldwijd, hebben de locaties toegang tot alle broadcast services, zoals complete regie, live televisie, streaming, frame chase montage, live encodering, Video on Demand en second screen applicaties.

“Rotterdam heeft veel te bieden en wordt nu nog meer een mediastad. Dit samenwerkingsverband zorgt voor een boost op gebied van technologie, productie en innovatie. Niet alleen hebben we straks 100 kilometer aan glasvezelring, er zijn al contenteigenaren en producenten die hun content over deze ‘snelweg’ lokaal aanleveren. De verbinding met het Media Park maakt het mogelijk om van de Rotterdamse locaties prachtige interlokale studio’s te maken. Het biedt voor producenten en omroepen vele mogelijkheden om vernieuwende concepten of daily’s te lanceren”, aldus John Knieriem, voorzitter bij stichting MediaRing Rotterdam.

Bron: NEP/BM

Bericht delen