dinsdag 16 januari 2018

Samenwerking Eyeworks en Entertainment One

Entertainment One Benelux heeft een deal gesloten met Eyeworks. De bedrijven gaan samen drie grote Nederlandse films op de markt brengen. Entertainment One focust zich op het aankopen van bioscoop-, DVD- en tv-rechten van grote Amerikaanse filmmaatschappijen.

Entertainment One Benelux neemt het estafettestokje over van A-film en is enthousiast over de samenwerking: “We zijn blij te kunnen gaan samenwerken met één van Nederlands grootste en belangrijkste producenten. We kunnen niet wachten om aan de slag te gaan”, aldus COO Wilco Wolfers. Het bedrijf bracht eerder Nederlandse producties als De Bende van Oss, De Verbouwing en Hoe Duur was de Suiker uit.

Directeur Sim van Veen van A-Film kijkt met een goed gevoel terug op de samenwerking met Eyeworks. “We zijn in goed overleg uit elkaar gegaan. Onze veranderde acquisitiestrategie in combinatie met nieuwe financieringsvormen liggen hieraan ten grondslag en dwingen ons tot het maken van scherpere keuzes.”

Eyeworks was als producent eerder verantwoordelijk voor succesvolle producties als Komt Een Vrouw Bij De Dokter, Pak van mijn hart, Nova Zembla, New Kids Turbo, New Kids Nitro en De Marathon.

De huidige rechtenbibliotheek Van Entertainment One omvat meer dan 40.000 film-en televisietitels, 4.500 uur televisieprogramma’s en 45.000 muziektracks.

Bron: Entertainment One/Broadcast Magazine

Bericht delen