dinsdag 16 januari 2018

Samenvoeging UPC en Ziggo kost 450 banen

De samenvoeging van UPC en Ziggo kost naar verwachting in de komende drie jaar circa 450 vaste arbeidsplaatsen. Ook enkele honderden tijdelijke en externe contracten zullen niet worden voortgezet. De ondernemingsraden van UPC en Ziggo worden gevraagd advies uit te brengen over dit plan.

Door de samenvoeging van de twee organisaties kan er op een aantal plaatsen beter en efficiënter worden samengewerkt. Dat is met name het geval bij afdelingen die zich focussen op productontwikkeling, innovatie en infrastructuur en voor de managementlagen. In de voorgenomen besluitvorming staat kwaliteit van dienstverlening aan klanten centraal.

De personele integratie van de bedrijven wordt uitgesmeerd over een periode van drie jaar en loopt tot en met eind 2018. UPC en Ziggo hebben een sociaal plan waarop de desbetreffende medewerkers kunnen terugvallen. Integraal onderdeel van dit plan is een begeleidingstraject dat medewerkers krijgen aangeboden waarbij de focus ligt op van werk naar werk.

Onderdeel van de integratie is een centralisatie van taken en verantwoordelijkheden. Het hoofdkantoor van het nieuwe bedrijf blijft in Utrecht. Het voornemen is om de kantoren in Heerhugowaard, Rijswijk en Nijmegen te sluiten en de activiteiten van deze vestigingen zoveel als mogelijk onder te brengen op andere locaties.

Bron: UPC/Ziggo/Broadcast Magazine

Bericht delen