dinsdag 16 januari 2018

Sacha de Boer stopt bij NOS Journaal

Sacha de Boer stopt als presentatrice bij het NOS Journaal. Dat heeft hoofdredacteur Marcel Gelauff gemeld op Twitter. ‘Tijd voor andere dingen. 3 mei laatste x. Dank je wel @SachadeBoer voor alles! Missen je nu al!’

Sinds 1996 werkt De Boer voor het NOS Journaal, vanaf juli 2003 als vaste presentatrice van het Achtuurjournaal. Van november 2002 tot eind 2003 was ze tevens een presentatrice van het NOS-radioprogramma Met het oog op morgen.

In oktober 2009 bleek uit een onderzoek in opdracht van Specsavers dat De Boer de mooiste, duidelijkste en prettigste stem van Nederland heeft, gevolgd door haar echtgenoot Rick Nieman van RTL Nieuws. Sinds 2005 treedt De Boer ook naar voren als fotograaf en is haar werk te zien op zowel solo- als groepsexposities.

De Boer zegt over haar vertrek: “Met pijn in het hart neem ik afscheid van de NOS en mijn collega’s. Ik heb hier al die jaren met ongelooflijk veel plezier gewerkt”. Zij wil zich nu op een andere vorm van journalistiek gaan concentreren. “Na 21 jaar dagelijkse deadlines heb ik enorme behoefte aan ‘slow journalism’. Geen waan van de dag, maar langer aan een verhaal werken”. Zij gaat aan de slag als ZZP-er en zal zich vooral op fotografie richten.

Bron: Broadcast Magazine

[iframe width=”470″ height=”270″ src=”http://nos.nl/embed/?id=e:481114&autoplay=1″ frameborder=”0″ scrolling=”no” allowfullscreen=”” id=”player-481114″></iframe]

Bericht delen