woensdag 17 januari 2018

Sacha de Boer gaat Brandpunt presenteren

Sacha de Boer wordt de nieuwe presentator van Brandpunt. Het journalistieke KRO-NCRV-programma wordt vanaf 6 september in een nieuwe opzet vanuit de studio gepresenteerd.

 

Sacha de Boer (49) was tot mei 2013 een van de vaste presentatoren van het NOS-journaal en legde zich daarna toe op fotografie. De Boer: “Mijn journalistieke bloed is altijd blijven kriebelen, ook na mijn vertrek. Als ik fotografeer, blijf ik verhalen en nieuws zien. Hoewel ik niet echt over een terugkeer nadacht, zei ik vrijwel onmiddellijk ‘ ja’ tegen Brandpunt. Juist vanwege de manier waarop bij Brandpunt de belangrijke verhalen van deze tijd gaan worden gemaakt. Het is een programma met een rijke traditie. De nieuwe plannen voor Brandpunt spreken me als visueel verhalenverteller erg aan.”

Hans Laroes, hoofdredacteur journalistiek bij KRO-NCRV, zegt blij te zijn met de komst van De Boer. “Sacha is een zeer ervaren presentator in wie de meeste kijkers groot vertrouwen hebben. Ze past heel goed bij het Brandpunt dat we voor ogen hebben.”

Brandpunt brengt vanaf komend seizoen iedere uitzending drie grote journalistieke reportages uit binnen- en buitenland. Die reportages worden gedragen en gemaakt door de vertrouwde gezichten Henk van der Aa, Liesbeth Staats en Aart Zeeman. “Verslaggevers die prachtige verhalen maken. Die verschil maken”, zegt Hans Laroes. “Ze zullen ook een grotere rol spelen in de verhalen die zij maken dan tot nu toe.”

Er gaan meer bekende KRO-NCRV gezichten aan Brandpunt meewerken: Eva Jinek, Patrick Lodiers en Ersin Kiris. Volgens Laroes wordt het programma daarmee herkenbaarder en dwingender voor de kijker. “Brandpunt gaat voorbij aan de opwinding van de dag maar ambieert de belangrijke thema’s op een boeiende, verhalende manier in beeld te brengen, met compassie voor de mensen in het nieuws.”

Bron: KRO-NCRV/Broadcast Magazine

Bericht delen