dinsdag 16 januari 2018

Sacha de Boer beoordeelt presentatietalent

Sacha de Boer presenteerde vrijdag voor de NOS haar laatste Journaal. Zij sloot de uitzending geëmotioneerd af met een dankwoord aan kijkers en collega’s en wenste haar opvolgster Annechien Steenhuizen veel succes.

De Boer liet weten zich weer bezig te gaan houden met fotografie. Zij zal eerst nog als jurylid jong presentatietalent beoordelen in de presentatiewedstrijd van het NOS Jeugdjournaal en Beeld en Geluid.

De Boer wordt hierin bijgestaan door Jeugdjournaalpresentator Siham Raijoul en Jasper Leegwater, de winnaar van vorig jaar. Op 12 juni zullen zij tijdens de NOS Jeugdjournaaldag in Beeld en Geluid de tien finalisten van de wedstrijd beoordelen. De winnaar staat op 15 juni voor de echte camera’s van het NOS Jeugdjournaal om samen met Raijoul de uitzending van die avond te presenteren.

Kinderen uit de groepen 6, 7 en 8 van het Nederlandse basisonderwijs konden tot 26 april via hun school een zelfgemaakt Jeugdjournaal over de troonswisseling insturen. Uit alle inzendingen die zijn binnengekomen worden tien finalisten geselecteerd die met hun hele klas naar de NOS Jeugdjournaaldag in Beeld en Geluid in Hilversum mogen komen. Tijdens deze dag doen de tien kinderen nogmaals een screentest, nu in de studio van het Jeugdjournaal bij de NOS. Daarnaast zijn er op die dag voor alle uitgenodigde kinderen, zo’n 250 in totaal, verschillende andere Jeugdjournaalactiviteiten. Aan het eind van de dag wordt de winnaar van de presentatiewedstrijd bekendgemaakt.

De finalisten worden op 15 mei bekend gemaakt via www.jeugdjournaal.nl en op www.beeldengeluid.nl/jeugdjournaalpresentatiewedstrijd. De inzendingen kunnen worden bekeken op www.youtube.com/BeeldGeluidHilversum.

Bron: NOS

Bericht delen