Ryanne van Dorst maakt Nachtdieren voor NPO 3
zaterdag 15 december 2018

Ryanne van Dorst maakt Nachtdieren voor NPO 3

Ryanne van Dorst duikt de nacht in voor haar nieuwe programma Nachtdieren van BNNVARA. Hierin trekt ze met een auto door Nederland op zoek naar mensen die nog wakker zijn, zoals nachtsporters, kunstenaars en straatjutters.

“Wanneer de dagelijkse sleur stilligt en de mensen aan het slapen zijn, krijg ik een enorm gevoel van vrijheid”, zegt Van Dorst. “Het idee dat alles kan. Ik wil weten wat mensen met deze vrijheid doen. Of zijn er mensen die juist een gevangene van de nacht zijn?”

In de eerste aflevering trekt de presentatrice door Rotterdam, waar ze ontmoetingen heeft met een visser en een man die op zoek is naar seks in het park. In de tweede aflevering bezoekt ze een daklozenproject in Amsterdam en een kerk die ’s nachts open is.

De eerste aflevering van Nachtdieren is op 8 januari om 21.40 uur te zien op NPO 3. Ryanne van Dorst werd bekend als muzikant onder de naam Elle Bandita. In 2017 presenteerde zij voor BNNVARA de vierdelige tv-serie Geslacht!. Daarin onderzoekt zij welke rol gender speelt in onze maatschappij en onthult zij geboren te zijn als hermafrodiet. In 2018 presenteerde zij Holland!, een tv-programma dat de Nederlandse identiteit onderzoekt.

Bron: BNNVARA/Nu.nl/BM

Bericht delen