dinsdag 16 januari 2018

Ruim 5 miljoen kijkers voor EK-finale

Gemiddeld 5.174.000 kijkers hebben zondagavond de EK-finale gevolgd bij de NOS op Nederland 1, zo blijkt uit de gegevens van SKO. Spanje won van Italië met 4-0. Vier jaar geleden was de EK-finale tussen Duitsland en Spanje ook goed voor ruim 5,0 miljoen kijkers, terwijl de EK-finale daarvoor, tussen Griekenland en Spanje in 2004, 5,3 miljoen kijkers noteerde. De NOS zond het eerste deel van de wedstrijd uit in SD.

De omroep meldde daarover het volgende op Twitter: ‘Eerste deel EK-finale was niet in HD te zien omdat vanuit Kiev abusievelijk het verkeerde (lees: SD) signaal was doorgezet naar #NOS. Is nu hersteld. Excuus voor het ongemak. En voor de duidelijkheid: het tv-signaal wordt aangeleverd door organisatie EK/UEFA’. Het argument van de NOS komt niet erg overtuigend over. Ongetwijfeld waren op het Media Park diverse HD feeds beschikbaar.

Duizenden Volendammers die zondagavond thuis de finale van het EK-voetbal wilden kijken hadden pech: door een stroomstoring bij Ziggo stond het beeld precies de duur van de wedstrijd op zwart.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen