dinsdag 16 januari 2018

Ruim 400 inzendingen Jeugdjournaal-wedstrijd

Ruim 400 basisschoolleerlingen uit de groepen 6, 7 en 8 van het basisonderwijs hebben meegedaan aan de NOS Jeugdjournaal presentatiewedstrijd die maandag sloot. Eén van de in totaal 428 leerlingen mag op zaterdag 2 juni het NOS Jeugdjournaal presenteren. Maar eerst moeten de 20 beste presentatietalenten het nog tegen elkaar opnemen tijdens de tweede editie van de Jeugdjournaaldag.

Vanwege de 30ste verjaardag van het NOS Jeugdjournaal werd vorig jaar de eerste editie van de Jeugdjournaaldag gehouden, waarvan de presentatiewedstrijd onderdeel uitmaakt. Toen deden een kleine 200 kinderen uit de hoogste groepen van het basisonderwijs aan de wedstrijd mee. Die werd gewonnen door de 10-jarige Heleen Lok uit Amersfoort. Zij was het eerste kind ooit dat het Jeugdjournaal mocht presenteren.

Op 31 mei is de tweede editie van de Jeugdjournaaldag, een gezamenlijk initiatief van het NOS Jeugdjournaal en het Nederlands Instituut voor Beeld en Geluid. Op die dag komen de 20 beste kinderen, geselecteerd door de redactie van het Jeugdjournaal, voor een screentest naar Hilversum. Hun klasgenootjes mogen mee. Donderdag 10 mei wordt bekend gemaakt om welke kinderen het gaat.

De screentest vindt plaats in de studio van het NOS Jeugdjournaal. De klasgenootjes kunnen meekijken via een beeldverbinding in Beeld en Geluid. Daarnaast zijn er gedurende de dag tal van andere ‘Jeugdjournaalactiviteiten’. Een vakjury, bestaande uit oud-presentatrice Marga van Praag, de huidige presentatrice Milouska Meulens en de winnares van vorig jaar, Heleen Lok, gaan na afloopt van de dag in beraad over de screentests. Op vrijdag 1 juni wordt de winnaar bekend gemaakt. Op zaterdag 2 juni presenteert hij of zij het NOS Jeugdjournaal, samen met één van de vaste presentatoren.

Bron: NOS

Bericht delen