Ruim 2 miljoen euro opgehaald voor RTL Project Glimlach
zaterdag 18 december 2021

Ruim 2 miljoen euro opgehaald voor RTL Project Glimlach

Vrijdagavond werd bij Beau bekendgemaakt dat er voorlopig 2.168.390 euro is opgehaald voor RTL Project Glimlach. De hele week hebben verschillende programma’s, kanalen en gezichten van RTL actie gevoerd om zoveel mogelijk donaties op te halen voor Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje.

De actieweek is afgesloten met de finale van The Masked Singer, die werd gewonnen door Jamai Loman, oftewel Cupdio, en met John Williams, Beau van Erven Dorens en Nicolette van Dam. De opbrengst van RTL Project Glimlach gaat naar Stichting Kinderziekenhuizen van Oranje, waarmee onderzoek en projecten mogelijk worden gemaakt die bijdragen aan het verminderen van angst, pijn en stress bij 380.000 kinderen die jaarlijks in een van de zeven aangesloten kinderziekenhuizen in Nederland worden behandeld.

Peter van der Vorst, Directeur Content RTL Nederland: “Ik ben ongelooflijk trots dat we zoveel geld hebben opgehaald voor de Stichting kinderziekenhuizen van Oranje. Heel veel RTL-collega’s, kijkers én adverteerders hebben zich met hart en ziel voor Project Glimlach ingezet. Heel veel dank aan alle donateurs!”

Bijzondere acties
De afgelopen week is er door middel van verschillende acties aandacht gevraagd voor RTL Project Glimlach. Zo maakte Eva Jinek bijvoorbeeld eenmalig Jinek Junior, Beau van Erven Dorens ging het avontuur aan op een kite, Eddy Zoëy kwam in actie als kunstenaar en Robert ten Brink bracht boeketten rond als dokter Love. Ook werden er verschillende items geveild, waaronder de pakken van de finalisten van The Masked Singer, de winnende foto van Bridget Maasland van Het Perfecte Plaatje en een tiny house uit Tiny House Battle, dat maar liefst 31.000 euro heeft opgebracht.

Het team van The Voice of Holland sloeg de handen ineen voor een speciale versie van het nummer Smile en de afgelopen tijd is er volop gehoor gegeven aan de oproep om kerstkaarten in te sturen voor de zieke kinderen, welke volgende week worden afgeleverd bij de ziekenhuizen.

Bron: RTL Nederland/BM
Foto: Samuel van Leeuwen/RTL

Bericht delen