dinsdag 16 januari 2018

Ruim 1,7 miljoen kijkers voor Animal Crackers

De TROS is weer gestart met het programma Animal Crackers met André van Duin. De serie ging in 1988 van start en is door Van Duin zelf opgenomen en gemonteerd, een klus die door hemzelf wordt aangeduid als ‘monnikenwerk’. Het programma bestaat voornamelijk uit tv-beelden van dieren in dierentuinen waar Van Duin humoristisch bedoelde stemmen, geluidseffecten of muziek op monteert.

De uitzending van 5 januari werd om 20.30 uur uitgezonden op Nederland 1 en staat met 1.753.000 kijkers op de tweede plaats in de Top 25 van Stichting KijkOnderzoek, na het NOS Journaal. Volgens Van Duin staat het programma dicht bij de mensen. “Het is gebaseerd op een simpel gegeven: het draait om een stelletje dieren dat staat te lullen met elkaar. Het publiek kijkt graag naar zogenaamd pratende dieren. De kunst is dat de kijkers bij de filmpjes denken: dat kan ik zelf ook maken. Zo blijft het aaibaar”, zegt hij in het AD.

De nieuwe serie van het programma Animal Crackers maakt deel uit van een tweejarig contract dat André van Duin onlangs tekende met de TROS. “De grootste komiek van Nederland tekende opnieuw een contract bij de Grootste Familie van Nederland, met een optie voor ‘de rest van zijn leven’. Ik ben ervan overtuigd dat we hier heel veel kijkers een groot plezier mee doen”, aldus TROS-directeur Peter Kuipers.

Bron: Broadcast Magazine

Bericht delen