dinsdag 16 januari 2018

RTV Oost wint Prix Circom

RTV Oost heeft de Prix Circom gewonnen. Dat is maandag bekend gemaakt. De Prix Circom is de hoogste Europese prijs voor regionale omroepen. RTV Oost heeft de prijs gewonnen met het crossmediale verslag (radio, televisie en internet) van de door FC Twente verloren kampioenswedstrijd tegen Ajax in 2011.

Vooral de manier waarop sociale media, sms en de website werden gekoppeld aan een mix van radio en televisie, sprak de jury erg aan. Eerder dit jaar won RTV Oost met dezelfde productie de Gouden NL-Award, de belangrijkste prijs voor regionale omroepen in Nederland.

Adjunct-directeur/hoofdredacteur Marcel Oude Wesselink van RTV Oost is bijzonder blij met de prijs. “Het is een erkenning voor de innovatieve manier waarop RTV Oost zijn taak – het brengen van nieuws en informatie – in de praktijk brengt”, aldus Oude Wesselink. “Bij deze productie werkten vele disciplines in het bedrijf samen. Dat vraagt om een flexibele organisatie met mensen die multifunctioneel zijn. De prijs is daarmee een compliment voor het hele bedrijf.”

Aan de Prix Circom is een geldprijs van 2000 euro en een sculptuur gekoppeld. RTV Oost krijgt de prijs donderdag 17 mei uitgereikt op het jaarlijkse congres van Circom in het Zweedse Malmö. Circom is een Europees netwerk van 376 regionale televisiestations in 38 landen. Het heeft als doelstelling de ontwikkeling van regionale televisie te stimuleren door opleidingen te verzorgen, kennis en programma’s uit te wisselen en coproducties tot stand te brengen.

Bron: RTV Oost

Bericht delen