dinsdag 16 januari 2018

RTV Oost brengt regiojournaal in bioscoop

RTV Oost gaat een dagelijks één-minuutjournaal maken dat in de regionale bioscopen voor de hoofdfilm wordt vertoond. Dat heeft algemeen directeur Henny Everts zondag gemeld. Het moet volgens Everts een eigentijdse regionale versie worden van het vroegere Polygoonjournaal, dat tot halverwege de jaren tachtig in de Nederlandse bioscopen te zien was.

RTV Oost gaat dagelijks een filmpje aanleveren met daarin het belangrijkste nieuws uit de regio. In de loop van januari begint bioscoop Cinestar in Enschede met het vertonen van de korte bulletins. Het is de bedoeling dat snel daarna andere bioscopen in Overijssel volgen, aldus Everts.

Everts beschuldigde zondag in zijn nieuwjaarstoespraak ook nog de kabelaars Ziggo en UPC van sabotage. Zo werkt Ziggo niet mee aan het in High Definition uitzenden van zijn tv-programma’s. Ook weigeren de distributeurs, volgens Everts, de regionale zenders in Nederland een beter kanaal te geven. “Allemaal een gevolg van schaalvergroting, waardoor bureaucratische en onperoonlijke kabelbedrijven zijn ontstaan. Alle regionale tv-zenders worstelen met de starre houding van de digitale kabelaars. Misschien moeten we Youp van ’t Hek vragen voor ons actie te voeren.”

Everts vestigt zijn hoop op kabinet en Tweede Kamer. Hij ziet mogelijkheden om programma’s van zijn zender op Nederland 1, 2 of 3 te krijgen, waarschijnlijk Nederland 3. “Dat zal onze kijkcijfers en die van de overige regionale zenders een flinke impuls geven.”

Bron: AD/TC Tubantia/Broadcast Magazine

Bericht delen