dinsdag 16 januari 2018

RTV Noord-Holland komt met iPad-app

RTV Noord-Holland lanceert een nieuwe gratis app voor de iPad, waarmee actueel nieuws uit de provincie kan worden bekeken. De berichten zijn aangevuld met foto’s, video’s, audio en geolocatie. Naast nieuws bevat de app ook een uitgebreide TV gemist-module waarin alle televisieprogramma’s van RTV Noord-Holland terug zijn te kijken. Hiermee speelt RTV Noord-Holland in op het toenemend aantal Noord-Hollanders dat ook via de iPad televisie kijkt en het nieuws volgt.

 

Met de app kan ook live televisie gekeken of radio geluisterd worden. Ook het direct delen van berichten via social media is mogelijk. Het nieuws is in te delen op sport of regio. Gebruikers ontvangen bij groot nieuws en calamiteiten een push-alert, ook wanneer de app op dat moment niet aan staat. Andere opties zijn het lezen van berichten van de weblog, het opvragen van actuele weer- en verkeersinformatie en Teletekst. Noord-Hollanders die zelf nieuws zien, kunnen een bericht met video of foto versturen naar de redactie van RTV Noord-Holland.

De app is onderdeel van een succesvol project waarin twaalf van de dertien regionale omroepen samenwerken. In 2011 werden al apps voor de iPhone en Android smartphones uitgebracht. Binnen dat samenwerkingsverband wordt nu ook de mogelijkheid van een app voor Android-tablets onderzocht.

Bron: RTV Noord-Holland

Bericht delen