dinsdag 16 januari 2018

RTV Noord best scorende regio-omroep

RTV Noord is de best scorende regionale omroep van Nederland. Acht op de tien Groningers bezoekt geregeld een of meerdere media van RTV Noord. Dat blijkt uit onderzoeken van Stichting KijkOnderzoek (SKO) en onderzoeksbureau KIEN. Sinds 2009 is het gemiddelde aantal Groningers dat dagelijks afstemt op TV Noord gestegen van 76.000 naar 115.000. Dat betekent dat zo’n 25 procent van de Groningers dagelijks kijkt.

Degenen die afstemmen op TV Noord kijken langer dan voorheen. Het weekbereik ligt ruim boven de 50 procent, op maandbasis kijkt meer dan 65 procent van de Groningers naar TV Noord. Ook Radio Noord zit de laatste jaren weer in de lift. Radio Noord scoort een gemiddeld marktaandeel van rond de dertig procent. Dat is bijna vier keer meer dan de nummer twee in Groningen, Sky Radio (7,9 procent).

De website en andere online-activiteiten van RTV Noord noteren ook groeicijfers. De apps voor de iPad, iPhone en Android-smartphones hebben gezorgd voor een explosieve groei van het aantal bezoeken aan de online platforms. In mei 2012 kwam 47 procent van de online bezoeken al vanaf een mobiel apparaat.

Bron: RTV Noord

Bericht delen