woensdag 17 januari 2018

RTV Noord bereikt groter publiek

RTV Noord groeit op alle platforms waarop de omroep actief is. Dat blijkt uit de laatste bereikcijfers die donderdag bekend zijn geworden. Zowel de onlinecijfers als de cijfers voor radio en tv laten een groei zien.

Via de online- en social media-kanalen worden elke maand twaalf miljoen bezoeken genoteerd. Op televisie is het aantal kijkers, tegen de stroom in, gegroeid met bijna vijftig procent. En radio blijft licht groeien.

De website en app van RTV Noord trekken dagelijks tussen de 250.000 en 300.000 bezoekers. Negentig procent van dat verkeer gaat via een mobiel apparaat, zoals een tablet of mobiele telefoon.

“Traditioneel hebben regionale omroepen het moeilijk om via radio en televisie mensen onder de 35 te bereiken, maar met online lukt dat heel goed. We hebben er dus een heel nieuw publiek erbij gekregen”, reageert hoofdredacteur Mischa van den Berg.

De nieuwe tv-programmering, met onder andere het vernieuwde format van Noord Vandaag, heeft eveneens groeicijfers opgeleverd.

Het aantal kijkers steeg volgens de cijfers van Stichting KijkOnderzoek met bijna vijftig procent. Wekelijks kijken nu zo’n 170.000 Groningers naar TV Noord. De kijkcijfers in het weekend zijn zelfs bijna verdubbeld sinds Expeditie Grunnen wordt uitgezonden.

Ondanks toenemende concurrentie en een veranderend luistergedrag groeide op de radio het marktaandeel van RTV Noord van 20,2 naar 21,7 procent, zo blijkt uit de cijfers van het Nationaal Luister Onderzoek.

Bron: RTV Noord/BM

Bericht delen