RTL wil niet samenwerken met Talpa
donderdag 17 januari 2019

RTL wil niet samenwerken met Talpa

RTL Nederland wil geen samenwerking aangaan met Talpa van John de Mol, eigenaar van SBS6, Net5 en Veronica. Dit liet De Mol woensdagavond weten in het televisieprogramma De Wereld Draait Door.

John de Mol liet vorig jaar al weten graag te willen samenwerken met RTL Nederland. “Ik denk dat Nederland te klein is om twee grote televisiegroepen te hebben die elkaar naar het leven staan. Ik denk dat samenwerking onvermijdelijk is, maar daar heb je twee partijen voor nodig. Daar zijn we over in gesprek en de uitkomst daarvan gaat bepalen waar welke programma’s uiteindelijk gaan eindigen”, aldus De Mol destijds.

Inmiddels is duidelijk dat er geen samenwerking gaat komen. Talpa hengelde de afgelopen periode de ene naar de andere RTL-ster binnen, waaronder Gordon, Johnny de Mol en de mannen van Voetbal Inside. Deze week werden Wendy van Dijk en Linda de Mol aan dit rijtje toegevoegd. John de Mol zei in De Wereld Draait Door onder meer het volgende. “Nu RTL Nederland afziet van samenwerking gaat de relatie veranderen. Er wordt nu een harde concurrentiestrijd ingeluid.”

Bron: Mediamagazine/BM

Bericht delen