RTL, Videoland en Efteling slaan handen ineen
maandag 4 december 2023

RTL, Videoland en Efteling slaan handen ineen

De Efteling, RTL en Videoland kondigen een nieuwe samenwerking aan. Dat is goed nieuws voor de vele fans van het populaire attractiepark én liefhebbers van alle Efteling-programma’s. Vanaf 4 december is bij Videoland een nieuwe Efteling-omgeving te bezoeken waar de kijker kan genieten van Efteling-programma’s.

Ook ontvangen abonnees van het RTL Thuis&Uit-platform gedurende het hele jaar Efteling-aanbiedingen. Daarnaast worden Efteling-bezoekers verrast met een Videoland abonnement van een maand om de Efteling thuis te beleven.

Samenwerking op het gebied van programmering
De speciale Efteling-omgeving waar Efteling-programma’s in één oogopslag te zien zijn wordt de komende maanden verder uitgebouwd. Daarnaast creëren de Efteling en RTL en Videoland gezamenlijk ook nieuwe en unieke Efteling-programma’s voor zowel RTL 4 als Videoland, zoals de gloednieuwe serie Wonderlijke sprookjes van 1 minuut bij RTL 4 waarbij de langere versie bij Videoland te streamen is. Tevens kunnen Videoland abonnees voor het personaliseren van hun profielfoto binnenkort óók kiezen uit bekende Efteling-bewoners.

Exclusieve voordelen
Efteling-bezoekers ontvangen vanaf 1 januari een aanbieding van Videoland om hun Efteling-beleving thuis te verlengen. Daarnaast krijgen 1,3 miljoen abonnementhouders van Videoland voordeel bij aanschaf van hun Efteling-tickets en -verblijf. Via RTL Thuis&Uit ontvangen Videoland abonnees speciale aanbiedingen.

Ellen van den Berghe, CMO RTL & Videoland: “Een samenwerking tussen twee unieke Nederlandse entertainmentmerken laat zien dat sprookjes echt bestaan. Met dit partnership zijn we in staat de Efteling-beleving via RTL en Videoland te verlengen en bij de mensen thuis te brengen.”

Koen Sanders, Directeur Product, Markt & Imago bij Efteling: “Dit is werkelijk de bekroning van een al lang lopende commerciële samenwerking tussen RTL en de Efteling. Nu maken we écht gebruik van elkaars unieke toegevoegde waarde. De Wonderlijke sprookjes die we geproduceerd hebben voor RTL en Videoland passen perfect bij het doel van de Efteling. We willen verbinden door de kracht van verhalen.”

Over de Efteling-programma’s
Videoland start vanaf 4 december met een nieuwe serie waarin sprookjes centraal staan. Het Sprookjesbos is immers al 71 jaar het kloppend hart van de Efteling. Je kunt wel zeggen dat sprookjes verankerd zijn in het DNA van de Efteling. In de 9-delige serie Wonderlijke sprookjes bekijk je iedere dag een betoverend verhaal. In een verkorte versie van 60 seconden zijn deze sprookjes vanaf 4 december als ‘minuutjes’ ook te zien op RTL.

Meer sprookjes ontdek je in De Sprookjes van Klaas Vaak: de serie waarin Klaas Vaak met zijn magische zandtekeningen de mooiste sprookjes tot leven brengt.

In de serie Het verhaal van… kunnen liefhebbers de verfilmde verhalen bekijken en zo nóg meer details ontdekken. Videoland start met de verhalen over de Sprookjessprokkelaar en Baron 1898. Later is ook de verfilming van het verhaal van Joris en de Draak te zien.

Bekijk jij de Efteling ook graag vanuit je luie stoel? Neem dan een kijkje bij de Efteling-attracties; een serie waarin je wandelt door het Sprookjesbos en een ritje maakt in allerlei Efteling-attracties.

In 2024 komt er meer Efteling-content. Naast enkele Efteling-musicals en de succesvolle serie Marjolein en het geheim van het slaapzand, krijgen kijkers via de verschillende making-of series een uniek kijkje achter de schermen bij de bouw van Efteling-attracties en de theatershow CARO. En in de serie De Magische Klok wordt gedoken in de geschiedenis van de Efteling.

Over de Efteling
Wat in 1952 begon als een Sprookjesbos met tien sprookjes en een speeltuin is in meer dan zeventig jaar uitgegroeid tot een attractiepark van wereldformaat. Miljoenen bezoekers dwaalden door de jaren heen over de paden van het Sprookjesbos, testen hun moed in ruige achtbanen, gingen op de foto met Pardoes, werden meegevoerd in de sferen van andere werelden in familie-attracties of overnachtten in de vakantieparken en hotels van de Efteling.

Over RTL Thuis&Uit
RTL Thuis&Uit (www.rtl.nl/thuisenuit) breidt de wereld van RTL en Videoland verder uit voor haar kijkers en abonnees. Zowel thuis in de huiskamer, maar ook daarbuiten. Voordelen op toegang voor pretparken en concerten, bijwonen van premières en meet & greets, of een bezoek aan de studio. De RTL lifestyle programma’s komen de huiskamer in dankzij cadeau’s en kortingen. Via een RTL-account krijgen kijkers toegang tot RTL Thuis&Uit. Videoland abonnees ontvangen nóg meer exclusieve deals, zoals het Efteling-aanbod, alleen beschikbaar als je een betaald abonnement hebt op Videoland.

Bron: RTL Nederland/BM

Bericht delen