dinsdag 16 januari 2018

RTL vervult dromen van kinderen

Maandagavond, tijdens de twee uur durende liveshow 25 Jaar RTL: Het Vergeten Kind, worden dromen van honderden kinderen in vervulling gebracht. Voor het 25-jarig jubileum is RTL een samenwerking aangegaan met de Stichting Het Vergeten Kind.

Dat is een organisatie die zich inzet voor 32.000 kwetsbare kinderen die niet thuis kunnen wonen omdat ze misbruikt, mishandeld, verwaarloosd, verstoten of gevlucht zijn.

De ruim twee uur durende special komt vanuit de RTL Late Night-studio en wordt gepresenteerd door Humberto Tan. Hij ontvangt verschillende gasten zoals Johnny de Mol en founding father Dinand Woesthoff, die zich via de stichting inzetten voor de vergeten kinderen.

Ook ambassadeurs Angela Schijf, Babette van Veen en Saar Koningsberger komen langs en vertellen waarom zij zich inzetten voor de stichting en waarom die aandacht zo belangrijk is. De kijker krijgt te zien welke acties er op touw zijn gezet en hoe iedereen binnen en buiten RTL zich inzet om de vergeten kinderen in ons land een mooie dag te bezorgen.

Angela Groothuizen is met de RTL Truck het land ingegaan om bij verschillende opvangcentra spullen af te geven waar vergeten kinderen al lang van dromen. Verder schuift staatssecretaris Martin van Rijn, van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, aan om uitleg te geven over de veranderende plannen voor de jeugdzorg in 2015 en wordt de kijker tijdens de uitzending opgeroepen om te doneren of vrijwiller te worden.

Bron: RTL Nederland

Bericht delen