dinsdag 16 januari 2018

RTL verlengt fors aantal Talpa-producties

RTL en Talpa gaan voor diverse formats wederom een samenwerking aan om een vervolg te geven aan deze formules. Het gaat hierbij om Dance, Dance, Dance, De Wensboom, Superkids, The Big Picture en Van Je Vrienden Moet Je Het Hebben.

Deze programma’s zijn komend voor- en najaar weer te zien bij RTL 4 en RTL 5.

In de RTL 4-dansshow Dance, Dance, Dance dansen bekende Nederlanders met een zelfgekozen danspartner op hoogstaand niveau de originele choreografie van diverse videoclips. Door het gebruik van de nieuwste technieken, zoals videomapping en augmented reality, is sensatie verzekerd bij elk optreden en wordt elke zaterdag een miljoenen publiek bereikt (gemiddeld 1.5 miljoen kijkers). Dansprofessional Timor Steffens zorgt voor alle choreografieën, maar zorgt er ook voor dat de kijkers thuis leren dansen via de DDD-App, die 100.000 keer gedownload is en per week gemiddeld 70.000 keer wordt bezocht. Ook online scoort Dance Dance Dance. Het optreden van Pip Pellens als Beyoncé had een bereik van maar liefst 1,5 miljoen op Facebook. De presentatie is in handen van Chantal Janzen en Jandino Asporaat.

Bijna 1.3 miljoen kijkers volgden wekelijks het RTL 4-familieprogramma De Wensboom, waarin bijzondere wensen van kinderen voor anderen worden vervult. Elke aflevering overvalt Johnny de Mol een basisschool ergens in Nederland en neemt vervolgens de hele school over. Stuk voor stuk mogen de kinderen hun persoonlijke wens ophangen in De Wensboom en laten ze Johnny weten welke mooie, ontroerende of bizarre wensen zij hebben voor iemand in hun gezin, familie of omgeving.

Superkids is een talentshow waarin Johnny de Mol en Wendy van Dijk op zoek gaan naar kinderen met een gave. De jonge talenten krijgen een serieus podium om zo misschien wel superkid van Nederland te worden. De optredens van deze bijzondere kinderen worden beoordeeld door een vakjury bestaande uit vier professionals uit verschillende hoeken van de entertainmentbusiness. Het grootste kindertalent van Nederland gaat naar huis met een studiebeurs van 25.000 euro. Een nieuw programma dat succesvol van start is gegaan met gemiddeld 1.5 miljoen kijkers, elke aflevering trending topic was op Twitter en volgend seizoen weer terug te vinden is in de programmering van RTL 4.

The Big Picture is een interactieve spelshow waarin studiokandidaten elke week kans maken op één miljoen euro. Het enige wat de kandidaten hiervoor hoeven te doen, is het goed beantwoorden van twaalf vragen aan de hand van twaalf beelden die worden getoond. De presentatie van The Big Picture is in handen van Robert ten Brink. Met gemiddeld meer dan een miljoen kijkers op de zondagavond heeft de familiezender besloten om hiervan een derde seizoen te brengen.

In de spelshow Van Je Vrienden Moet Je Het Hebben van RTL 5 strijden twee teams van vier vrienden, collega’s of familieleden onder leiding van Nicolette Kluijver en Rick Brandsteder tegen elkaar in allerlei humoristische en gênante opdrachten. Het team dat er in slaagt de opdracht te winnen, krijgt geld voor hun jackpot. Het verliezende team moet de show verlaten. Ze hebben nog één kans om in het spel te blijven door een extreem gênante of pijnlijke verliezersopdracht uit te voeren, waarbij hun vriendschap tot het uiterste wordt getest.

Bron: RTL Nederland/Broadcast Magazine

Bericht delen