dinsdag 16 januari 2018

RTL tevreden over VI Oranje

Het RTL 4-programma VI Oranje is zondagavond op de finaledag van het EK Voetbal 2012 afgesloten. Gemiddeld keken er dit tweede seizoen 1.043.000 mensen, met als record 1.228.000 kijkers na afloop van Duitsland – Italië. Daarmee was het programma vaak marktleider op het late night tijdstip. Twee jaar geleden, tijdens het WK, stemden nog gemiddeld 532.000 kijkers af op de late uitzending van VI Oranje, dat toen werd uitgezonden bij RTL 7. Het kijkcijferrecord lag destijds op 917.000 kijkers, na afloop van de halve finale Nederland – Uruguay. Het Nederlands elftal bereikte toen de finale van het event.

Erland Galjaard, programma directeur RTL Nederland: “VI Oranje was deskundig, onderhoudend, vol voetbalhumor en meer dan eens het gesprek van de dag. Het is het grootste voetbalpraatprogramma van de Nederlandse tv geworden tijdens het EK. Zoiets is nog nooit eerder voorgekomen met een programma op een zender die de rechten van het event niet bezit, ook niet destijds met het legendarische Villa BvD. Wij zijn dus zeer trots op deze prestatie van Wilfred, Johan, René en het team om hen heen.”

Omdat het EK Voetbal niet alleen door de sportliefhebber maar in alle lagen van de bevolking wordt gevolgd, is VI Oranje dit jaar verhuisd van naar familiezender RTL 4. Vanaf maandag gaat RTL verder met Tour du Jour, waarin de Tour de France wordt gevolgd. Op maandag 23 juli is het de beurt aan De Spelen, waarin de Olympische Spelen centraal staan. Op maandag 13 augustus keren Wilfred Genee, Johan Derksen en René van der Gijp terug met Voetbal International op RTL 7.

Bron: RTL Nederland

Bericht delen