RTL, Talpa en NPO praten met politiek over grensoverschrijdend gedrag
woensdag 23 februari 2022

RTL, Talpa en NPO praten met politiek over grensoverschrijdend gedrag

De top van RTL, Talpa en de Nederlandse Publieke Omroep (NPO) zit woensdag aan tafel met vertegenwoordigers van de politiek om te praten over bescherming van deelnemers aan tv-programma’s op het gebied van machtsmisbruik en grensoverschrijdend gedrag.

Voor het rondetafelgesprek in de Troelstrazaal van de Tweede Kamer heeft de commissie Onderwijs, Cultuur en Wetenschap (OCW) tien gasten, verdeeld over drie blokken, uitgenodigd.

Zoals bekend is het onderzoek naar de misstanden rond The Voice of Holland nog in volle gang. De top vanuit de media bestaat uit Sven Sauvé (RTL), Paul Römer (Talpa Network), Frederieke Leeflang (NPO) en Manon van der Hoek, voorzitter van Nederlandse Content Producenten (NCP).

De commissieleden, Ingrid Michon-Derkzen (VVD), Jeanet van der Laan (D66) en Lucille Werner (CDA) spreken eveneens met vertegenwoordigers van diverse meldpunten. Janke Dekker zit namens Meldpunt Mores aan tafel, Rosa Jansen is er van Slachtofferhulp Nederland en Willy van Berlo komt vanuit Rutgers, expertisecentrum seksualiteit.

In het eerste blok schuiven zangeres Aafke Romeijn, bestuurder FNV Media en Cultuur Andrée Ruiters en talentscout en coach Basja Chanowski aan. Aafke Romeijn was twee weken geleden een van de initiatiefnemers van de open brief aan de muziekindustrie met voorstellen voor verbetering op het gebied van seksueel grensoverschrijdend gedrag.

Bron: AD/BM

Bericht delen