dinsdag 16 januari 2018

RTL schrapt aflevering Mijn Leven In Puin

RTL laat een aflevering van Mijn Leven In Puin vervallen. De deelnemer wilde de uitzending voorkomen en dreigde met een kort geding. Maar na een gesprek tussen beide partijen is besloten om de aflevering niet uit te zenden.

Het kort geding was aangespannen door een deelnemer uit Lunteren. De man heeft psychische problemen en zegt op 10 en 11 maart onder zware druk te zijn gezet om opnames van de smeerboel in zijn huis te laten maken. Ook zou hij gedwongen zijn een deelnemersverklaring te tekenen.

RTL laat in een reactie weten dat het programma op zeer zorgvuldige manier wordt gemaakt in samenwerking met Altrecht, een GGZ-instelling voor geestelijke gezondheidszorg. Ook wordt alles in overleg met de deelnemers gedaan en is de deelname geheel vrijwillig. “Zijn zonen hebben het programma benaderd om hun vader te helpen met de allerbeste bedoelingen. Op grond van de privé-situatie die deze deelnemer op dit moment zo kwetsbaar maakt, verkiest RTL ervoor om deze omstandigheden boven het uitzenden te stellen en laat de aflevering vervallen.”

In het RTL 4-programma Mijn Leven In Puin is te zien hoe extreme verzamelwoede verstrekkende gevolgen kan hebben. Presentatrice Lieke van Lexmond staat samen met deskundigen klaar om mensen met een verzamelstoornis voor de lange termijn te helpen.

Bron: RTL Boulevard

Bericht delen