dinsdag 16 januari 2018

RTL overweegt reorganisatie entertainment-tak

RTL Nederland maakte dinsdag bekend dat het bedrijf van plan is om de live entertainment-tak te reorganiseren. Het voorstel is onder advies van de Ondernemingsraad. Bij deze reorganisatie zal ook een aantal banen verloren gaan.

De medewerkers van de live entertainment unit zijn dinsdag persoonlijk geïnformeerd. De huidige activiteiten worden gecontinueerd. De reorganisatie heeft als doel de continuïteit van de business unit te waarborgen.

Matthias Scholten, directeur Content van RTL Nederland: “We hebben twee jaar lang geïnvesteerd in onze live entertainment-activiteiten, omdat we geloven in de strategie van vier elkaar versterkende en aanvullende pijlers: tv, digital, live entertainment en ventures. De forse verliezen in combinatie met de markt die onder druk staat, heeft ons doen besluiten om de organisatie aan te passen om continuïteit te waarborgen.”

Over personele consequenties zegt Scholten: “Het valt ons zwaar dat er banen verloren gaan, zeker omdat het met RTL overall goed gaat, maar het is belangrijk om nu duidelijkheid te scheppen en de live entertainment unit toekomstperspectief te geven. Er wordt een goed sociaal plan ingezet om de collega’s wiens baan zou komen te vervallen zo goed mogelijk te begeleiden.”

Bron: RTL Nederland

Bericht delen