RTL Nieuws stelt Bart Verheggen aan als klimaatspecialist
woensdag 13 april 2022

RTL Nieuws stelt Bart Verheggen aan als klimaatspecialist

RTL Nieuws heeft klimaatwetenschapper Bart Verheggen aangenomen om al het nieuws rondom klimaatverandering nog beter te duiden voor kijkers en sitebezoekers.

Het klimaat heeft een prominente plek op de journalistieke agenda van RTL Nieuws, die wordt uitgebouwd met de komst van Verheggen. Hij begint per 1 mei.

“Het klimaat is een ongelooflijk belangrijk, maar ook ingewikkeld onderwerp”, zegt hoofdredacteur Ilse Openneer. “We voegen een specialist toe aan ons team om al het nieuws op dit thema nog beter te duiden en het publiek te voorzien van betrouwbare informatie. RTL Nieuws heeft extra ruimte gecreëerd om de journalistieke agenda op dit dossier uit te bouwen. Daarom heten we Bart van harte welkom: een wetenschapper met een enorme hoeveelheid hoogwaardige kennis.”

Voor en achter de camera
Bij RTL Nieuws gaat hij zowel voor als achter de camera aan de slag met nieuws, reportages en achtergrondverhalen. Verheggen kijkt uit naar zijn nieuwe plek op de redactievloer: “RTL Nieuws heeft een enorm bereik en de journalistieke ambitie om nieuws en achtergronden over het klimaat een prominente plek te geven. Fantastisch dat ik mijn wetenschappelijk perspectief op dit thema kan toevoegen aan het team.”

Verheggen (49) studeerde milieuhygiëne in Wageningen, deed klimaatonderzoek in onder andere Canada en Zwitserland en werkte de laatste jaren als docent in verschillende vakken op het gebied van klimaatverandering en aardsysteemkunde aan het Amsterdam University College.

Bron: RTL Nieuws/BM

Bericht delen